Kivennavan kihut 2019

Tervetuloa Kivennavan 73. Kihuihin Kangasalle 4.8. 2019!
Kihut pidetään kesäpäivän pitäjässä Kangasalla, joka on nyt kaupunki. Kihut ovat meidän karjalaisten yhteinen juhla, johon kokoonnutaan kerran vuodessa vaihtamaan kuulumisia ja muistelemaan yhteisiä juuriamme Karjalassa.

Muistan hyvin, miten edesmenneen ahjärveläisen äitini Maija Sinikka Mäkisen silmät kostuivat aina, kun Anna Mutanen lauloi radiossa Jo Karjalan kunnailla lehtii puu. Varmasti tuttu muisto monelle meistä karjalaisten lapsista. Mutta karjalaisuus on myös tätä päivää. Kihut pidetään Kangasala-talossa 4.8. klo 10 alkaen. Kangasala-talo on tilaisuuden pääpaikka. Alustava ohjelma on seuraava:
Klo 10.00 Jumalanpalvelus Kangsalan kirkosssa, Kangasala-talo aukeaa
Klo 12.00 lippukulkue kirkosta Kangasala-talolle
Klo 12.30-15.00 mahdollisuus lounaaseen ja tutustumiseen Kangasala-talon Kimmo Pyykkö taidemuseoon, jossa on pysyvä Kimmo Pyykön teosten näyttely. Tänä kesänä vieraileva näyttely on kangasalalaisen Einar Ilmonin ja hänen opettajansa Helene Schjerfbeckin näyttely.
Klo 13.00-14.00 Tutkija Virpi Kaisto kertoo väitöskirjatutkimuksestaan Rajan ylitys. Esitys ja keskustelua. Valtuustosali Klo 14.00-15.00 Kivennapalaiset kirjailijat ja runoilijat Edith Södergran, Olavi Paavolainen ja Ilmari Pimiä. Esitys ja keskustelua Valtuustosali. Klo 15.00-16.00 pääjuhla
Alustava ohjelma:
Tervetulopuhe, Kivennapaseuran puheenjohtaja Pentti Mäkinen
Lapset ja nuoret-teemaan liittyen laulua ja tanssia
Juhlapuhe: Rajan ylitys, väitöskirjatutkija Virpi Kaisto
Tervehdykset
Klo 17.00 Kihut päättyvät Kesäkuussa jaetaan Kivennapalainen-jäsenkirje, jossa täydennetty ohjelma.


Tervetuloa karjalaiseen kesäjuhlaan eli Kivennavan Kihuihin Kangasalle.
Helena Tapper ja kihutoimikunta