Kivennapaseuran vuosikokous 29.9.2019

Vuonna 2018 Kivennapaseura sai uudet säännöt, jotka mahdollistavat vuosikokouksen pidon erillisenä tapahtumana. Aikaisemmin vuosikokous oli kytketty pitäjäjuhlan eli Kihujen yhteyteen. Tänä vuonna Kihut pidettiin yksipäiväisenä Kangasalla elokuussa ja vuosikokous puolestaan syyskuussa Helsingin keskuskirjasto Oodissa. Sääntömääräisten kokousasioiden lisäksi pietarilainen tutkija Jevgeni Balashov kertoi kokouksen yhteydessä aiheesta Kannaksen siviilisotavangit 1939-1940. Esitelmä oli ajankohtaan nähden sopiva, sillä talvisodan syttymisestä tuli kuluneeksi 80 vuotta Antin päivänä 30.11.2019.

Sääntömääräiset kokousasiat:

Vuosikokouksen puheenjohtajaksi valittiin Kimmo Kakko. Kakko on kivennapalaisjuurinen, joka toimii mm. Nurmijärven Karjala-seurassa. Kokouksen sihteeriksi valittiin Raivola-seuran puheenjohtaja Terhi Laukkanen.

Pöytäkirjan tarkastajiksi valittiin Kyllikki Torkkel ja Jukka Skyttä. Uusien sääntöjen mukaisesti seuran puheenjohtajana jatkaa toisen vuoden Pentti Mäkinen. Hallitukseen valittiin pois jäävän Anri Kähösen tilalle uutena jäsenenä Timo Jokinen Kangasalta. Muita muutoksia hallitukseen ei tullut, joten vuoden 2020 hallituksessa toimivat Erkki Ahtiainen, Markku Henttinen, Mauri Iivonen, Timo Jokinen, Erkki Kaukonen, Raija Levo, Ilkka Puhalainen, Sami Pyykkö, Antti Rautiainen ja Helena Tapper. Vuoden 2020 ensimmäisessä järjestäytymiskokouksessa hallitus valitsee toimihenkilöt ja työryhmät keskuudestaan tai hallituksen ulkopuolelta.

Kokouksessa käsiteltiin myös muut sääntömääräiset asiat. Toimintakertomus vuodelta 2018 vahvistettiin ja hyväksyttiin toimintasuunnitelma vuodelle 2020. Toimintasuunnitelman runkona on Kihut, kotiseutumatkat, sukututkimuksen edistäminen, yhteistyö Pervomayskoyen hallinnon kanssa, hautausmaiden ja muistomerkkien hoito, osallistuminen Karjalan Liiton tapahtumiin, yhteydenpito jäseniin lehden ja jäsentiedotteiden välityksellä sekä suhteiden vahvistaminen naapurikuntien pitäjäseuroihin.

Vuoden 2018 tilinpäätös vahvistettiin, eikä kokousväellä ollut huomauttamista tilien hoidossa. Seuran tulos oli pitkästä aikaa voitollinen monen vuoden tappioputken jälkeen.