Ajankohtaista: tulevia tapahtumia

Talvisodan päättymisestä 80 vuotta – Kivennapaseuran muistoseminaari

Kivennapaseura järjestää talvisodan päättymisen muistoksi seminaarin 15. 3.2020 klo 12-14 Karjalatalon Yläsalissa.

Ohjelma:

Avaus

• Kivennapaseuran puheenjohtaja Pentti Mäkinen
  • Miksi muistaminen on meille tärkeää

Karjalaiset talvisodan jälkeen

• Filosofian tohtori Timo Mikkilä

Omakohtainen kokemukseni sodasta

• Filosofian tohtori Anneli Ilonen

Mitä evakkokokemuksista jää jäljelle, kun kokijat ovat kadonneet?

• Tietokirjalija Pekka Kirjavainen

Keskustelua ja seminaarin päätös.

FT Jaana Laamanen esittelee uutuuskirjaansa Sotasiskokset Kannakselta, jossa kerrotaan kovia kokeneen kivennapalaisen Nikkasen perheen tarina.

Kivennavan 74. Kihut Hollolassa 2.8.2020

Tervetuloa Kivennavan Kihuihin 02.08.2020 Hollolaan! Kihupaikkana toimii Hollolan Salpakangas.

Kihut alkavat klo 10.00 Jumalanpalveluksella Sovituksen kirkossa. Sieltä siirrytään perinteisenä lippukulkueena Kihujen pääpaikkaan Salpakankaan koululle.

Koululla on luvassa karjalaista kihuilua ja pääjuhla alkaen klo 15.00. Ohjelmassa on mm. sukututkimukseen liittyvä esitelmä. Tarjolla on lisäksi kylä- ja sukukokouksia sekä kirjojen ja muiden tuotteiden myyntiä.

Koululla on ruoka-ja kahvitarjoilu.

Tiedustelut/myyntipöytävaraukset/luokkavaraukset:

Terhi Koivisto  0400 939690, terhi.k.koivisto(at)gmail.com

Ilkka Puhalainen 0400 852963, ilkka.puhalainen(at)gmail.com

Karjalan Liiton Karjalaiset kesäjuhlat 12.-14.6.2020 Helsingissä

Tervetuloa Helsinkiin juhlimaan 80-vuotiasta Karjalan Liittoa! Päätapahtumat ovat Finlandia-talossa, mutta ohjelmaa on myös Karjalatalossa Käpylässä. Kulkue lähtee Senaatintorilta ja hengelliset tilaisuudet ovat Tuomiokirkossa, Temppeliaukion kirkossa ja Uspenskin katedraalissa.

Lisätietoa Kihuista ja Karjalaisista kesäjuhlista tulossa myöhemmin!