Etusivu » Sadepilvet repesivät ja aurinkokin hymyili kivennapalaisten kulkueelle

Sadepilvet repesivät ja aurinkokin hymyili kivennapalaisten kulkueelle

Kivennavan 71. kihut vietettiin Tampereella lauantaina ja sunnuntaina 5.-6.8. Suvisen Suomen runsaasta elokuun ensimmäisen viikonlopun tapahtumatarjonnasta ja ennustetuista sateista huolimatta kokoontui pitäjäjuhliin kihuille uskollinen kivennapalaisten joukko. Kahdelle päivälle ajoittuneet tapahtumat kokosivat eri tilaisuuksiin yhteensä hieman vajaa 1 000 kihuvierasta. Pelkästään Tredun aulan myynti- ja esittelypisteisiin tutustujia saapui paikalle mukavasti erityisesti sunnuntaina. Tampere-talolla Eiku ry:n Suomen Tarina- spektaakkeli keräsi hyvin myös muuta yleisöä Pirkanmaalta ja hieman kauempaakin.

Sunnuntain muistojen kynttiläkirkko Kalevan kirkossa oli samalla yleinen ehtoollisjumalanpalvelus ja kivennapalaiset täyttivät pääosan kirkon penkeistä. Monille kyläkulkue on ollut perinteinen ja tärkeä osa kihuja. Sunnuntain aamusta sadepilvet repesivät sopivasti Tampereen yltä ja reilun puolentoista kilometrin matkan kyläkulkue taivalsi Kalevan kirkolta puistikoiden läpi Sammonkadun Tredulle jopa auringon hymyillessä. Jalkaisin tapahtuvaan symboliseen taivallukseen osallistui reilu 150 henkeä. Pääjuhla keräsi Tredun saliin yli 200 henkeä, jotka todistivat tasokkaita esityksiä. Karjalan Liiton tuore puheenjohtaja kansanedustaja Pertti Hakanen piti kihujen juhlapuheen. Pervomaiskojen kunnan edustajat olivat mukana 2-päiväisillä pitäjäjuhlilla ja toivat tervehdyksensä juhliin.

Yksityiskohtainen reportaasi kuvineen Kivennavan 2017 kihuista Tampereella julkaistaan ennen joulua ilmestyvässä Kivennapalaisessa. Seuraavat kihut on suunniteltu alustavasti pidettäväksi Kivennavalla, Pervomaiskojessa ja lupaprosessi on käynnistetty. Paikat ja ajankohdat täsmentyvät myöhemmin ja luonnollisesti myös sikäläisillä viranomaisilla on sanansa sanottavana järjestelyihin.

Kivennapaseura kiittää järjestelyissä mukana olleita Tampereen ja Pirkanmaan alueen karjalaisia seuroja ja yhdistyksiä sekä kaikkia kihujen järjestelyjä tukeneita yrityksiä, yhteisöjä sekä luonnollisesti paikalla ollutta talkooväkeä. Te mahdollistitte osaltanne kihujen järjestämisen.

Kihutoimikunta

 

Asiasanat