Etusivu » Terijoki-seura tekee elokuvaa Theatrum Olgan kanssa

Terijoki-seura tekee elokuvaa Theatrum Olgan kanssa

Kivennapalainen paimenpoika Antti lähtee Terijoelle katsomaan tunnetun diiva Lilyn esitystä. Ja mitä sitten tapahtuukaan!

Muistatko ”Sydämen arkeologia” -dokumenttielokuvan? Nyt sen tuottanut Theatrum Olga työstää tarinaa Diivasta ja Paimenpojasta yhdessä Terijoki-seuran kanssa. Elokuvan tapahtumapaikkana on 1920-luvun Terijoki, joka oli täynnä taiteilijoita, upeaa arkkitehtuuria, huviloita, hiekkarantoja, casinoita, seurapiirielämää ja kansainvälisyyttä. Oli varuskunta, kesävieraita ja kielien rikkautta; suomi, ruotsi, venäjä, englanti, saksa ja ranska. Terijoella oli luterilainen kirkko, ortodoksinen kirkko, katolinen kirkko, juutalainen synagoga ja islamilainen moskeija, todellinen uskontojen sekoitus!  

Elokuvajuliset 1920-luvun tyyliin.
Diiva & Paimenpoika -elokuvan mainosjuliste.


Elokuvan käsikirjoittaa ohjaaja Lasse Kantola yhdessä Suomen Diakoniaopiston opiskelijoiden kanssa. Kuvauksesta ja editoinnista vastaa Veijo Ruotanen, joka myös säveltää elokuvan musiikin. Elokuvan puvustaa Hanna Kaitila ja Hilmalyydia Nuolivaara. Päähenkilöt ovat Suomen Diakoniaopiston nuoria opiskelijoita. Antin roolin tekee Roni Koistinen. Diivana nähdään Milla Varso. Elokuvan tekemiseen mahdollistaa Terijoki-seura. 

Elokuvan ensimmäiset kuvaukset tehtiin toukokuussa 2024 Hollolassa. Vuoden aikana Terijoki-projektissa työskentelee n. 150 nuorta. Puvustus, lavastus, tarpeisto, maskeeraus, teeman ja materiaalin tutkiminen sekä avaaminen kuvattavaan muotoon tempaavat mukaansa nuoria opiskelijoita. 

Elokuvan ensi-ilta on syksyllä 2025. Terijoki kuljettaa meidät ison äärelle. Historia luo merkitystä myös nuoren nykyisyyteen. Tämä on nuorten oppimismatka Terijoen rikkaaseen historiaan. Tuon matkan pukeminen elokuvaksi antaa mahdollisuuden matkaan kokijalle ja tekijälle, elokuvan valmistuttua sen katsojalle.


Katso elokuvan teaser elokuvan kuvaaja Veijo Ruotasen YouTube-kanavalta!Lisätietoja tekeillä olevasta elokuvasta:
Diiva ja Paimenpoika -elokuva teaservideo YouTubessa
Terijoki-seura ry:n kotisivut

Kiinnostuitko aiemmin tuotetusta ”Sydämen arkeologia” -dokumenttielokuvasta? Lisätietoja:
Dokumenttielokuvan koostesivu Kivennapaseuran kotisivuilla
Theatrum Olga -opiskelijateatteri Facebookissa
Kivennapa-Säätiön kotisivut

Lähteet: Veijo Ruotanen ja Jaana Mansikka
Julkaisija: Riitta Taarast
i

Julkaistu 9.6.2024

Asiasanat