Etusivu » Kivennavan 73. Kihuissa tavattiin tuttuja ja puhuttiin karjalaisuudesta

Kivennavan 73. Kihuissa tavattiin tuttuja ja puhuttiin karjalaisuudesta

Kivennavan Kihuihin osallistui lähes 300 kivennapalaista ja karjalaista ja heidän jälkeläistään. Kihut järjestettiin Kangasala-talossa Kangasalla. Tapahtuma oli yksipäiväinen ja tätä pidettiin hyvänä järjestelynä.

Liput ja seppeleet Kangasalan vanhalla haustausmaalla
Kihukulkue. Vasemmalla Liisa Teittinen, keskellä Rodion Schutskoff ja oikealla Raija Levo

Tänä vuonna Karjana Liiton teemana ovat lapset ja nuoret. Pääjuhlassa esiintyivät nuoret muusikot ja Kangasalan kansantanssijoiden lapsi-ja nuorisoryhmä. Virpi Kaiston luennolla Rajan ylitys tulivat esiin koululaisten käsitykset naapurimaista eli suomalaisten käsitykset Venäjästä ja venäläisten käsitykset Suomesta. Kaisto puhui kotiseudun ja seudun merkityksestä meille eli miten luomme mielessämme merkityksiä kotiseudusta tai seudusta, joka on meille tärkeä, olkoon se nykypäivää tai mennyttä aikaa. Samalla rakennamme omaa tarinaamme elämästämme.

Juhlapuhujana Virpi Kaisto
Virpi Kaiston luennolla

Meidän pitää myös saada uusi polvi mukaan toimintaan”, sanoo Mäkinen.

Tervetulopuheessa Kivennapaseuran puheenjohtaja Pentti Mäkinen korosti karajalaisen kulttuurin merkitystä yhteisyyden luomisessa. Yhteisyys syntyy yhteisestä toiminnasta ja yhteisestä kulttuuriperinnöstä. – Meidän pitää myös saada uusi polvi mukaan toimintaan, sanoo Mäkinen.

Kangasalan kansantanssijoiden lapsi-ja nuorisoryhmän tanssiesitys
Nuoret muusikot, Luomuduo

Kangasalan kaupungin tervehdyksen juhlaan esitti valtuuston puheenjohtaja Hanna Laine. Hän toi esiin siirtokarjalaisten merkityksen Kangasalan kehitykselle. Kangasalle sijoitettiin toisen maailmansodan jälkeen yli 1000 kivennapalaista.

Lippuja ja kyläkylttejä

Juhlavieraita tervehtivät Pervomaiskojen eli entisen Kivennavan edustajat, kulttuurijohtaja Galina Andreeva ja opettaja Valentina Ivanova. Kangasalan kaupungilla ja Pervomaiskojen kunnalla on yhteistyösopimus, jota Kivennapaseura toteuttaa.

Kihut luovat yhteisyyttä ja tuovat iloa, kun tavataan tuttuja ja juhlistetaan karjalaista perintöä. Kangasala-taloa kiitettiin hyvänä juhlapaikkana.

Runsasta Kihujuhlayleisöä

Kirjoittanut: Helena Tapper, Kivennapaseura

Kuvat: Helena Tapper & Marja Pihkala

Asiasanat