Etusivu » Hyvää pääsiäistä kaikille

Hyvää pääsiäistä kaikille


Kivennapaseura toivottaa kaikille hyvää ja rauhallista pääsiäisen aikaa!

Myö käytii pienen virpomas. — Sillo sai palkaks ko virpo ni iha oikian kananmunan. — Ol se suur ilo ja ihme, ko virpomalauantai viimisellää tul. Ei ne lampaat kaikis pajulois olleet sama näkösii. Sil samal niityl kasvo rentuka kukkiikii. Käytii myö sit myöhemmi kevväil niitäkii katsomas. Tais ne luonnoihmeet olla suuremp ilo ko se virpomine. — Virpomavitsoi tekeminekii ol ilo. Saijupaketin sisäs ol sorjaa vaaleepunasta paperii. Se ol just sopivaa niihe vitsoi. Sit myö käärittii voipaperii sukkapuiko ympäril ja mutrattiin se siihe keskel. Ko se rypisty siin, ni niist tuli iha kukkalehe näkösii. Ol meil säästettyi värikkäitä karamellipaperloikii. Meil ol tämmönen runo: ”Virvon varvon vitsat selkää / tuoreeks terveeks tulevaks vuuveks / muna miul / vitsat siul.”

– Airi Hoffren o.s Taponen, Kivennapa –

Narsisseja aseteltuna vanhaan kenkään.
Kuva: Mari Meriläinen

Julkaistu 14.4.2022
Toimittaja ja julkaisija: Riitta Taarasti

Asiasanat