Etusivu » Karjala-lehden tulevaisuus ja tilaaminen

Karjala-lehden tulevaisuus ja tilaaminen

Karjalan Liitossa on lähes vuoden ajan pohdittu Karjala-lehden tulevaisuutta. Liitolla on halu säilyttää Karjala-lehti siirtokarjalaisten, heidän jälkeläistensä ja muiden asiasta kiinnostuneiden uutis- ja kulttuurilehtenä. Tarjouskilpailun perusteella valittiin uuden Karjala-lehden tuottajaksi ja painajaksi PunaMusta Oy Joensuusta, päätoimittajana on pitkän linjan lehtimies Sakari Nupponen, jolla on viipurilainen tausta. Lehden kustantajana toimii Karjalan Liitto.

Karjala-lehden logo ja lehden nimi punaisella taustalla.
Sanomalehti Karjala alkoi ilmestyä Viipurissa 1.1.1904, aluksi Venäjä vallan aikana nuorsuomalaisena sanomalehtenä.


Kesäkuun alussa 2023 jaettiin uuden Karjala-lehden näytenumero Karjalan Liiton jäsenille Karjalan Kunnaat -jäsenlehden mukana. Muita kiinnostuneita näytenumeron tilaajia oli lähes 1000. Karjalaiset järjestöt lähettivät lehteen runsaasti ilmoituksiaan. Kerran kuukaudessa ilmestyvä 20-24 sivuinen tabloid-kokoinen lehti tulee kertomaan karjalaisten tapahtumista ja seuraa luovutetun alueen tapahtumia teemanumeroissaan. Jotta lehden kustantaminen olisi Karjalan Liitolle mahdollista, tarvitaan lehdelle yli 4000 tilaajaa. Kivennapaseura jakaa näytenumeroa Kihuissa Hämeenlinnassa 6.8. 

Vuositilaajahinta Karjalan Liiton jäsenille on 70 euroa, jossa on huomioitu 15 euron jäsenalennus. Tilausohjeet ja tiedot löytyvät lehdestä tai nettisivuilta www.karjalalehti.fi. Jos haluat tilata lehden, ilmoita liiton jäsenkortissa oleva jäsennumerosi saadaksesi tilausalennuksen. Riittävä määrä Karjala-lehden ennakkotilauksia elokuun alkuun varmistaa lehden tekemisen jatkumisen. Karjala-lehden tilaus astuu voimaan 1.9.2023 ja tilausmaksu laskutetaan vasta lehden pysyvän ilmestymisen varmistuttua.


Terveisin
Kivennapaseuran hallitus

Lisätietoja:
Karjala-lehden verkkosivut
Karjala-lehden historia
Näytelehti, Nro 1/2023 (4.6.2023)


Julkaistu 4.7.2023
Teksti: Helena Tapper
Toimittaja ja julkaisija: Riitta Taarasti

Asiasanat