Etusivu » Kivennavan 75. Kihut kokosivat yli 200 osallistujaa Hämeenlinnaan

Kivennavan 75. Kihut kokosivat yli 200 osallistujaa Hämeenlinnaan

Kihut olivat jälleen kerran lämminhenkinen tapahtuma, johon kokoontui kivennapalaisia ja heidän sukuaan ja ystäviään 6.8. Hämeenlinnaan. Juhla alkoi jumalanpalveluksella Hämeenlinnan kirkossa, jossa kuultiin jumalanpalveluksen lisäksi Kivennavan kirkon kelloja, kun poisnukkuneiden nimet oli luettu. Perinteinen juhlakulkue kokosi runsaasti väkeä.

Ihmisiä kansallispuvuissa kylttien ja lippujen kanssa.
Juhlaväkeä Hämeenlinnassa.


Pääjuhla pidettiin Kauriaran koululla. Seuran puheenjohtaja Pentti Mäkinen korosti tervetuloapuheessaan sitä, miten Ukrainan tilanne on tuonut menneisyyden tapahtumat elävästi mieleen ja miten tärkeää on osoittaa tukea Ukrainalle näinä aikoina. Kivennapa-Säätiön hallituksen puheenjohtaja Marja Halme toi esiin nuorten merkityksen karjalaisten juurien etsinnässä ja kertoi Säätiön tukemasta Lahden Diakoniaopiston toteuttamasta lyhytelokuvasta Sydämen arkeologia. Se on nuorten opiskelijoiden toteuttama elokuva, joka oli juuri valmistunut ja se esitetään Kivennapa-Säätiön 70-vuotisjuhlassa 8.10. Karjalatalolla. Marja Halme toivotti kaikki tervetulleiksi juhlaan. Kihuissa Riitta Hietanen lausui kauniisti ja osaavasti karjalaisiakin runoja.

Mikko Porvali piti juhlaesitelmän aiheesta Päämajan kaukopartiomiesten vaiheita sotavuosina. Kaukopartiomiesten elämä on myös taltioitu Porvalin kirjoittamiin kirjoihin. Marja Pihkala esitteli Kivennavan kansallispukuja ja Raija Levo kokosi yhteen äänestyksen tulokset, mistä kylistä olemme lähtöisin. Ahjärven kylä voitti jo toisen kerran.

Seppo Lankinen juonsi juhlan ja esitti haitarimusiikkia ansiokkaasti.

Lisätietoja:
– Kihujen historia
– Kihujen paikkakunnat

Julkaistu: 3.9.2023
Teksti: Helena Tapper
Julkaisija: Riitta Taarasti

Asiasanat