Etusivu » Kivennapa-Säätiö juhli 70-vuotista toimintaansa 8.10. Karjalatalossa

Kivennapa-Säätiö juhli 70-vuotista toimintaansa 8.10. Karjalatalossa

Kivennapa-Säätiötä juhlimaan kokoontui 8.10.2023 yli 100 kivennapalaista ja heidän jälkeläistään ja ystäviään. Kivennapa-Säätiö tukee karjalaista perinnettä ja historiaa koskevaa tutkimusta ja tukee mm. Kivennapaseuraa.

Kivennapa-Säätiön hallintoneuvostoston puheenjohtaja Markku Henttinen korosti juhlapuheessa Marja Halmeen ajatuksia karjalaisuudesta. Henttinen korosti karjalaisen perinnön merkitystä, mutta myös katseen suuntaamista nuoriin ja tulevaan.

Kivennapa-Säätiön hallintoneuvostoston puheenjohtaja Markku Henttinen. Kuva: Pentti Mäkinen.

Tulevaisuutta edustivat Suomen Diakoniaopiston Lahden kampuksen Theatrum Olgan nuoret, joiden toteuttama elokuva sai ensi-iltansa juhlassa. Kivennapa-Säätiön rahoittama elokuva ”Sydämen arkeologia – kyl myö selvitään” kertoo nuorten kokemuksista ja ymmärryksestä juuristaan karjalaisuudessa ja pyrkimyksestä ymmärtää olemassaoloaan osana sukupolvien ketjua. Elokuvan toteuttamisen ohjasi Lasse Kantola. Elokuva esitetään ensin Lahdessa Kino Iiriksessä, jonka jälkeen se julkaistaan kaikkien vapaasti katsottavaksi Youtubessa.

Theatrum Olgan nuoria sekä ohjaaja Lasse Kantola. Kuva: Markku Henttinen.

Kivennapaseuran puheenjohtaja Pentti Mäkinen kiitti Kivennapa-Säätiötä tuesta mm. Kihujen järjestämisessä ja uuden digitaalisen ilmeen luomisessa seuran kotisivuille.

Kivennapaseuran puheenjohtaja Pentti Mäkinen. Kuva: Markku Henttinen.

Karjalan Liiton tervehdyksen esitti Pekka Määttänen. Muut tervehdykset toivat Seppo Henttinen Entisistä Kivennapalaisista. Hän sai myös Säätiön Kunniakirjan, kuten Helli Taponen ja Kari Hopponen. Muut tervehdykset toivat Harri Bister Raivola-Seurasta ja Helena Tapper Kivennavan Ahjärveläisistä. Puheissa korostuivat karjalaisen yhteisön merkitys, perinne ja tulevaisuus. Mitä karjalaisuus on ja miten se hahmottuu? Näistä teemoista alustivat ja keskustelivat tohtori Hellä Neuvonen-Seppänen, tutkija Jaana Ahtiainen ja dosentti Mikko-Olavi Seppälä.


Lisätietoja:

Kutsu juhlaan pdf-muodossa
Dokumenttielokuvan koostesivu Kivennapaseuran kotisivuilla
Theatrum Olga -opiskelijateatteri Facebookissa
Kivennapa-Säätiön kotisivut


Julkaistu 15.10.2023
Teksti: Helena Tapper
Julkaisija: Riitta Taarasti

Asiasanat