Etusivu » Sydämen arkeologia Entiset Kivennapalaiset -yhdistyksen pikkujoulussa

Sydämen arkeologia Entiset Kivennapalaiset -yhdistyksen pikkujoulussa

Entiset Kivennapalaiset -yhdistys vietti perinteistä pikkujouluaan 26.11.2023 Karjalatalon Wiipuri-salissa. Katsoimme yhdessä Suomen Diakoniaopiston Theatrum Olgan dokumenttielokuvan ”Sydämen arkeologia – Kyl myö selvitään” ja keskustelimme elokuvan herättämistä tunnoista. Elokuva valottaa kauniisti juurien, kivennapalaisuuden ja historian merkitystä nuorille.

Sydämen arkeologia dokumenttielokuvan tunnelmia. Kuva: Veijo Ruotanen.

Elokuvan lopussa kiitetään myös yhdistystämme ja useita jäseniämme erikseen. Lähetimme elokuvatyöryhmälle kirjoja, sähköpostia ja kävimme projektin eri vaiheissa keskusteluja säätiön puheenjohtajan ja varapuheenjohtajan kanssa. Jäsenemme Pekka Kirjavainen ja Pirkko-Mari Ahola osallistuivat elokuvatiimin kokoontumisiin ja keskusteluihin Lahdessa.

Pikkujoulun ohjelmassa oli myös Kivennapa-aiheinen visailu, yhteislaulua ja arpajaiset. Tarjolla oli Kivennavan kyläkirjoja ja vuosikalentereita, Karjala-aiheista kirjallisuutta, kahvia ja piirakoita monta sorttia. Pikkujoulussa oli mukana 15 jäsentä ja Kivennavan ystävää.

Tunnetko Entiset Kivennapalaiset -yhdistyksen?
Pääkaupunkiseudulle asettuneet kivennapalaiset perustivat vuonna 1950 yhdyssiteekseen Entiset Kivennapalaiset -yhdistyksen. Yhdistys vaalii kivennapalaista kulttuuriperintöä yhteisissä tapaamisissa, joihin ovat tervetulleita kaikki kiinnostuneet.

Teksti: Entiset Kivennapalaiset -yhdistys
Julkaisija: Riitta Taarasti