Etusivu » Kivennapaseuran kotisivut uudistuivat

Kivennapaseuran kotisivut uudistuivat

Kivennapaseura on julkaissut uudet kotisivut. Kotisivu-uudistuksella pyritään entistä selkeämpään rakenteeseen ja ulkoasuun sekä tekemään uusien artikkelisarjojen kautta kotisivusta kaikille Kivennavasta ja karjalaisesta kulttuurista kiinnostuneille yhteinen areena.

Keväisiä kukkia ja taustalla järvimaisema.
Keväällä 2022 iloitaan jokavuotiseen tapaan kevään kukista. Iloisina uutisina Kivennapaseurasta myös uudet kotisivut, joiden julkaisupäivä on 12.5.2022.
Kuva: Mari Meriläinen.

Kivennapaseuralla on ollut tietosisällöiltään hyvät kotisivut, mutta sivuston ulkoasu on kaivannut päivitystä, jotta sisältöjä saadaan nostettua houkuttelevammin esille. Niinpä Kivennapaseuran hallituksen kokouksessa 18.2.2022 päätettiin perustaa työryhmä kotisivujen uudistamista varten. Uudistus on viety läpi siten, että kotisivujen teknisen ja visuaalisen uudistuksen on tehnyt Virve Huikuri oppilastyönä osana opintojaan Saimaan ammattiopisto Sampossa. Virven tukena uudistuksessa on ollut uudistustyöryhmä, jossa ovat olleet mukana Raija Levo, Riitta Taarasti ja Helena Tapper. Uudistusta on käsitelty myös Kivennapaseuran hallituksen kokouksissa.

Sivut on tehty aiempien sivujen tapaan WordPress-alustalle. Varsinaiset sivuston tietosisällöt ovat informatiivisuudeltaan ennallaan ja niitä täydennetään ja parannellaan osana normaalia kotisivujen ylläpitoa. Uutuutena etusivu on nyt varattu artikkelisarjoille. Uutiset ja tiedotteet -artikkelipaikalla julkaistaan mielenkiintoisia artikkeleita ja vinkkijuttuja. Kivennapaseuran Haastattelussa-sarja esittelee Kivennapaseuran hallituksen ja seuran jäseniä, Kivennavan historiaa harrastavia ja tutkivia sekä karjalaisista juurista ja asioista kiinnostuneita ihmisiä. Kivennapaseuran blogi on kaikkien Kivennapa-asioista kiinnostuneiden yhteinen areena Kivennapaan liittyville artikkeleille. Osana uudistusta olemme parantaneet myös sisältöjen löydettävyyttä. Sitä olemme kehittäneet ottamalla käyttöön systemaattisen asiasanoituksen, joka parantaa sivuston hakua. Lisäksi olemme parantaneet sivuston hakukonenäkyvyyttä. Olemme avanneet osana uudistusta Kivennapaseuralle myös Twitter-tilin. Seuralla on ollut jo ennestään aktiivinen Facebook-sivu, jossa julkaistaan tänä vuonna mm. Raija Levon kokoamia Kivennavan kyläesittelyjä.

Kevään aikana Kivennapaseuran viestijöiden joukkoon on tullut uusi jäsen Riitta Taarasti, joka huolehtii jatkossa kotisivujen päivittämisestä ja juttusarjojen toimittamisesta yhdessä Kivennapaseuran muiden toimijoiden kanssa. Jos haluat julkaista bloggauksen, tulla mukaan haastattelusarjaan tai sinulla on juttuideota, niin ole rohkeasti yhteyksissä riitta.taarasti(at)gmail.com. Meidän tavoitteemme on tarjoilla sekä tietoa että tarinoita ja sen haluamme tehdä yhdessä!

Tervetuloa lukemaan, verkostoitumaan ja pitämään yllä yhdessä muistoa ja kulttuuria myös Kivennapaseuran kotisivulla ja somessa:
– Kivennapaseuran kotisivut
– Kivennapaseura Facebookissa
– Kivennapaseura Twitterissä

Lisätiedot:
– Pentti Mäkinen, Kivennapaseuran puheenjohtaja, pentti.makinen(at)esavo.fi
– Helena Tapper, Kivennapalainen lehden päätoimittajahelenaetapper@gmail.com
– Riitta Taarasti, Kivennapaseuran kotisivujen ylläpitäjä, riitta.taarasti(at)gmail.com

Julkaistu: 12.5.2022
Toimittaja ja julkaisija: Riitta Taarasti

Asiasanat