Etusivu » Kivennapaseura toivottaa rauhallista pyhäinpäivää

Kivennapaseura toivottaa rauhallista pyhäinpäivää

Pyhäinpäivää vietetään tänä vuonna lauantaina 5.11. Pyhäinpäivänä muistellaan edesmenneitä läheisiä. Monien pyhäinpäivän viettoon kuuluu myös käynti läheisten haudalla ja kynttilän sytyttäminen heidän muistokseen. Kivennapaseuran puheenjohtaja toivottaa seuraavan tervehdyksen myötä kaikille rauhallista pyhäinpäivää.

Muistomerkki. Iso harmaa kivi, jossa tekstikaiverruksia.
Kivennavan uuden, Kankaan hautausmaan muistomerkki. Kuva: Raija Levo.

Hyvät kivennapalaiset

Tänä vuonna vietämme pyhäinpäivää hyvin poikkeuksellisessa tilanteessa. Emme ole voineet vierailla Kivennavalla kunnioittamassa siellä maan povessa lepäävien vainajien muistoa ja tulevia vierailuja saatamme joutua odottamaan kenties vuosikymmeniä. Voimme kuitenkin muistojen ja kuvien kautta olla läsnä ja osoittaa edesmenneille sukupolville kunnioitustamme. Kukin meistä voi sytyttää oman muistokynttilänsä. Kun emme voi vierailla noilla muistojen täyttämillä paikoilla, korostuu yhteisen perintömme vaaliminen. Muistojen avulla voimme mielissämme ylläpitää kuvaa Kivennavasta.

Rauhallista pyhäinpäivää.

Pentti Mäkinen
Kivennapaseuran puheenjohtaja


Julkaistu 2.11.2022
Teksti: Pentti Mäkinen
Toimittaja ja julkaisija: Riitta Taarasti

Asiasanat