Etusivu » Opiskelijateatteri Theatrum Olgalla projektina Kivennapa

Opiskelijateatteri Theatrum Olgalla projektina Kivennapa

Olemme saaneet tervehdyksen opiskelijateatteri Theatrum Olgasta. Postia siis kaikille Kivennapa-asioista kiinnostuneille! Opiskelijoilla on projektina Kivennapa sekä voimavarojen etsiminen omien juurien avulla. Suomen Diakoniaopiston Lahden kampuksen opiskelijateatteri Theatrum Olgassa on tekeillä aiheesta lyhytelokuva, josta saamme lisätietoja opiskelijoiden tervehdyksestä. Projekti on Kivennapa-Säätiön rahoittama ja elokuvan ensi-ilta on Säätiön juhlaseminaarissa 8.10.2023 Karjalatalolla.

Lyhytelokuvan juliste.

Hei kivennapalaiset!

Meillä on täällä Theatrum Olgassa projektina Kivennapa ja voimavarojen etsiminen omien juurien avulla. Saamme tehdä lyhytelokuvan aiheesta Kivennapaseuralle. Theatrum Olga on Suomen Diakoniaopiston Lahden kampuksen opiskelijateatteri. Meillä opiskelijat: lastenohjaajat, lähihoitajat sekä nuoriso- ja yhteisöohjaajat voivat valita osana opintoja jopa 300 tuntia taiteissa oppimista. Me täällä uskomme, että taide kuuluu jokaiselle ja taiteella voi muuttaa maailmaa.

Päätavoitteena meillä on ollut tutkia karjalaista arkea ja ihan niitä jokapäiväisiä asioita. Emme halunneet ottaa mukaan juurikaan mitään sotaan liittyen, koska koimme että aiheesta on puhuttu jo tosi paljon. Karjalaisuus pitää sisällään niin paljon muutakin.

Olemme päässeet tutkimaan mielenkiintoisia kirjoja ja keräämään kasaan lainauksia kirjoista, jotka kuvastavat karjalaista sisua ja tahtoa jaksaa eteenpäin kaikesta huolimatta. Olemme löytäneet tarinoita mm. päivittäisestä arjesta, luonnon kauneudesta ja oman kodin tärkeydestä. Samalla olemme tutkineet omia juuria ja löytäneetkin projektin avulla juuria karjalasta ja muualta.

Olemme myös saaneet tavata ihania uusia ihmisiä, joita kaikkia on yhdistänyt karjalaisuus. Tästä on seurannut hienoja keskusteluja ja tunteikkaita hetkiä yhdessä. Tämä kuvastaa hyvin yhteisöllisyyttä, joka on myös tullut esiin kirjoissa. Kirjoissa yhteisöllisyys on ollut yksi tärkeä osa jaksamista.

Neljä nuorta henkilöä.
Työryhmäämme kuuluu kolme opiskelijaa ja yksi vapaaehtoistyöntekijä. Kuvasta ylhäältä alaspäin:
– Asta, jonka juuret ovat lähtöisin Viipurin maalaiskunnasta ja Sortavalasta
– Santtu, jonka juuret ovat Antreasta
– Milla, jonka juuret ovat Jämsästä ja Savosta
– Roni, jonka juuret ovat Äyräpään kunnasta Vuosalmelta


Työryhmämme haluaa kiittää tästä matkasta, vaikkakin tätä kirjoittaessa olemme vasta puolivälissä projektia. Kiitos ihanista hetkistä yhdessä!

Sydämen Arkeologia -traileri. Traileri löytyy myös YouTubesta.


Lisätietoja:
– Dokumenttielokuvan koostesivu Kivennapaseuran kotisivuilla
Theatrum Olga -opiskelijateatteri Facebookissa
Kivennapa-Säätiön kotisivut


Julkaistu 14.4.2023

Asiasanat